skip to Main Content
Basmatirijst In De Media

Basmatirijst in de media

Verschillende media hebben afgelopen weken bericht over Basmati rijst uit de Punjab-regio in India. Het betreft verontrustend nieuws over het intensief gebruik van pesticiden bij de rijstteelt. Dit heeft niet zozeer effect op de rijst zelf (er worden nauwelijks residuen van pesticiden gevonden in de rijst), maar het effect op de gezondheid van de boeren is groot.We kunnen ons voorstellen dat dit ook vragen oproept over de rijst van Fair Trade Original.

We lichten dit graag toe: Fair Trade Original Basmatirijst (400g) is afkomstig uit een andere regio in India: Kaithal. Onze leverancier heeft een langdurige relatie met de rijstboeren en de producent in deze regio. Er gelden strenge regels voor de teelt en productie en voor het gebruik van pesticiden.

Voor de biologische Rijstvariatie Basmati rijst met linzen en quinoa geldt dat het gebruik van pesticiden helemaal niet is toegestaan. Ook de verschillende varianten Pandan rijst die Fair Trade Original in Thailand inkoopt, zijn biologisch gecertificeerd en dus zonder pesticiden geteelt.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top