skip to Main Content
Menu

Wijziging assortiment food-afdeling

Onze vaste klanten is het vást al opgevallen: sinds enige tijd zijn de schappen met food-artikelen in de winkel wat ingekrompen. De fairtrade artikelen die nu volop in supermarkten en andere winkels verkrijgbaar zijn, schrappen wij langzamerhand uit ons assortiment. En dat is eigenlijk alleen maar positief, want waar de Wereldwinkels ooit voor waren opgezet, is de verkoop van zo veel mogelijk Fairtrade artikelen. En daar zijn wij ruimschoots in geslaagd. Wat absoluut blijft zijn koffie, thee, heel veel soorten chocolade en een beperkt assortiment wijn. En natuurlijk komen er soms toch wel nieuwe artikelen.

NIEUW: twee 100% Fairtrade koffie-melanges (uit Guatemala en Tanzania)

Guatemala wordt gezien als het culturele centrum van de Maya-beschaving. Het is een van de belangrijkste en meest prominente koffieproducerende landen in Latijns-Amerika. Deze SHB (“Strictly Hard Bean”) Arabica koffiebonen groeien voornamelijk op 1600 meter hoogte. SHB is de hoogste kwalificatie voor koffie in Guatemala. De koffie – ongemalen geleverd – heeft een volle smaak met intense smaaknuances en veel body.

Tanzania produceert zowel Arabica als Robusta koffie. De Robusta in deze melange komt uit Kagera, een streek in het uiterste westen van het land en de Arabica komt van de flanken van de Kilimanjaro in het noorden van het land. Hieraan dankt de koffie zijn volle en milde smaak met frisse achtergrond. Deze koffie wordt geleverd in snelfiltermaling.

Back To Top