skip to Main Content

Net binnen

Te veel om op te noemen en bijna wekelijks wel nieuwe artikelen.

Food

Het assortiment food is vereenvoudigd, omdat Fairtrade producten inmiddels alom verkrijgbaar zijn. En dat is een prachtige ontwikkeling! Wij hebben natuurlijk nog wel (h)eerlijke koffie, thee, chocolade en fairtrade wijn.

Koken en tafelen

Het is (h)eerlijk eten aan een wereldse tafel. Gedekt met kleurrijke accessoires en servies van natuurlijke materialen. Kleurrijk aardewerk uit Tunesië of Zuid-Afrika, mooie houten borden van acaciahout uit de Filippijnen. Het zijn slechts een paar voorbeelden.

Papier en schrijfwaren

Er is een ruime keuze uit een mooie wenskaarten en leuke notitieboekjes. Bijvoorbeeld van handgeschept of olifantenpoep-papier met een geborduurde kaft. In het najaar kunt u bij de Wereldwinkel ook terecht voor wenskaarten, kalenders en agenda’s van Unicef en Oxfam Novib.

Speelgoed en muziek

Zachte knuffels, speeldoosjes, ‘Welcome’-ballen, bestekjes: in onze Wereldwinkel vind je veel cadeautjes om een nieuwe wereldburger welkom te heten. Voor peuters en kleuters is er duurzaam houten speelgoed uit Sri Lanka zoals auto’s, puzzels, poppenhuis, ark van Noach enzovoort. En voor fietsliefhebbers zijn er handgemaakte fietsjes van blik uit Zimbabwe. Maar er zijn ook gelukspoppetjes, dromenvangers en andere kleine cadeautjes. Voor mensen die nooit te oud zijn voor een spelletje hebben we allerlei schaak- en andere geduldspellen. En voor de muziekliefhebbers zijn er cd’s met wereldmuziek.

Wonen en interieur

Of uw voorkeur nu uitgaat naar een modern of een meer klassiek interieur; een tafeltje, beeld of vaas uit bijvoorbeeld Thailand, Mexico of Zuid-Afrika geeft net dat beetje extra om een werelds tintje aan uw interieur te geven. Onze winkel heeft een fraaie collectie keramiekbeelden uit Mexico, traditionele dierfiguren maar ook modern gestileerde: bijvoorbeeld bont beschilderde vogels uit Kenia en levensechte vogels van serpentijnsteen en afvalmetaal uit Zimbabwe.

Sieraden en tassen

In onze speciale sieradenvitrine is een ruime keuze uit mooie zilveren sieraden. Van ringen, tot hangers met Maori-symbolen, bijzondere oorhangers en broches. Maar we hebben ook allerlei kettingen, armbanden, sleutelhangers van diverse materialen.

Oosterse sfeer

Prachtige klankschalen in verschillende formaten en klank, wierook en -houders en allerlei boeddha’s met hun eigen betekenis.

Back To Top