Ga naar hoofdinhoud

De “Fairtrade Tafel” van Wethouder Lia de Ridder

Lia de Ridder is sinds een aantal maanden Wethouder in Wassenaar, met een uitgebreide portefeuille: Zorg, Volkshuisvesting, Cultuur, Onderwijs, Duurzaamheid en Burgerparticipatie. De Wereldwinkel nodigde haar vanwege haar affiniteit met duurzaamheid en fairtrade uit om voor de serie “De tafel van …” de winkel te bezoeken en een aantal artikelen te selecteren. Die uitnodiging nam zij graag aan, want al van kindsaf is het begrip Wereldwinkel bij haar bekend, omdat een vriendinnetje naast een dergelijke winkel woonde. En ook door haar latere verblijf in Zambia is zij zeer betrokken bij bevolkingsgroepen die een steun in de rug goed kunnen gebruiken.

Bij een rondgang door de winkel, viel mevrouw De Ridder direct voor een groot stenen nijlpaard uit Zimbabwe. Ze heeft er ooit zelf een van hout meegenomen die al heel wat verhuizingen heeft overleefd. Maar ook de schaaltjes van gerecycled papier uit Vietnam, een tas uit Indonesië, koffie uit Guatemala, onderzetters van vilten bolletjes uit Nepal, een fietsje uit Zuid-Afrika en een Piet Hein Eek vaas konden haar erg bekoren. Het viel haar ook op hoeveel spelletjes en kinderspeelgoed er in de winkel voorhanden zijn.

Lia de Ridder: “Ik vind het zelf best moeilijk om goede keuzes te maken, want zowel fairtrade (het helpen mensen in ontwikkelingslanden) als duurzaamheid (letten op milieu en dichtbij shoppen) staan bij mij hoog in het vaandel. Met mij weten veel mensen met internationale ervaring de weg naar de wereldwinkel al goed te vinden. Vooral voor cadeaus kun je er goed terecht!”.
De klantenkring van de Wereldwinkel is heel divers, vooral ook doordat we leuke kleine artikelen hebben, maar ook mooie siervoorwerpen en bijoux.

Back To Top