Ga naar hoofdinhoud

Donatie oogproject Zuid-Afrika

Onlangs werd de Fairtrade Week gehouden en zoals toegezegd doneren we 10% van de omzet van die week aan een project dat aansluit bij één van onze doelstellingen, te weten mensen met een achterstand te helpen een beter bestaan op te bouwen. Dit doen we dit keer via één van onze leveranciers, namelijk Fred Koorn van Syabonga. Hij gaat regelmatig naar Zuid-Afrika om producenten te bezoeken.

Fred: “Als ik in Afrika ben realiseer ik me altijd terdege hoe goed wij het in Nederland hebben. Behalve dat ik voor een eerlijke prijs heel mooie artikelen van kleine producenten afneem, zie ik veel schrijnende toestanden. Er zijn zó veel mooie projecten waar ik graag een steentje aan zou willen bijdragen. Ze zijn dankbaar voor elke steun. Eén van die projecten is de Jonga Trust, die niet alleen jongeren met een gezichtsbeperking helpt, maar ook kansarme jongeren om hen op te leiden om oogmetingen te doen. De professionele optometristen die bij de stichting zijn betrokken doen dit op vrijwillige basis. De donaties die zij krijgen worden besteed aan de kosten van brillen of oogprotheses. En leuk om te weten is dat Jonga “beter zien” betekent. Ik weet zeker dat jullie donatie heel goed terecht komt!”

De Jonga Trust bestaat uit een groep bedrijven die blindheid wil voorkomen en de algemene oogzorg voor mensen uit achterstandswijken verbeteren.

Back To Top