Ga naar hoofdinhoud

Fair trade: jong geleerd is oud gedaan

Fair trade is bij veel volwassenen al een bekend begrip. Maar het is heel belangrijk om ook de jeugd daar voorlichting over te geven en hen bewust te maken van eerlijke handel. Daarom hebben Wereldwinkel Wassenaar en Bibliotheek Voorschoten/Wassenaar de handen ineengeslagen. Voor basisscholen (groepen 6, 7 en 8) is een tas met materiaal voor het maken van een werkstuk of spreekbeurt en een leskist voor het opzetten van een project over fair trade geïntroduceerd. In de tas zitten een handleiding, een paar boeken en wat voorbeeldmaterialen. De leskist is vooral bedoeld om met een groep of de hele school een project over fair trade op te zetten. Er zitten diverse boeken, mooie dvd’s en een spel in.

De officiële presentatie vond op 19 mei plaats op de St. Jozefschool in Wassenaar, in groep 7 bij meester John. Wethouder Leo Maat van Wassenaar deed samen met leerling Sharon de officiële overhandiging van beide pakketten door de leskist van een prachtig lint te ontdoen.

Vervolgens las Margriet Pauw van de Wereldwinkel een interessant verhaal uit het boek “Nu of ooit..” van Arend van Dam voor over de jongen Habib uit Ghana die van lege blikjes autootjes en fietsen maakt en zo geld verdient om naar school te kunnen.

Tot slot kregen alle kinderen in de klas een fair trade traktatie. Directeur Jos Dohle: “De St. Jozefschool gaat zeker de leskist gebruiken om een mooi project over fair trade te doen. In verschillende projecten in de school zit het onderwerp al verwerkt, maar met deze leskist en lestas kunnen de kinderen nog veel meer lezen en leren over dit onderwerp.”

 

Back To Top