Ga naar hoofdinhoud

Wereldwinkel Wassenaar – Rijnsburgpassage 8 – 2242 EW Wassenaar

De mooiste wereldcadeaus. Een origineel cadeau of een sfeervol kunstvoorwerp? Leuk om weg te geven, of zelf te houden.

De Wereldwinkel heeft een brede keuze aan mooie en unieke fairtrade gebruiks- en siervoorwerpen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Ze zijn authentiek, ambachtelijk en soms traditioneel gemaakt en meestal met een hedendaags tintje. Cadeaus van de Wereldwinkel vertellen hun eigen verhaal: hoe ze soms met weinig middelen zijn gemaakt, of hoe de makers met de verkoop ervan hun bedrijf hebben opgebouwd. Ook voor fairtrade voedingsmiddelen en delicatessen kunt u bij ons terecht.

Eén ding is zeker: voor Wereldwinkelartikelen is een eerlijke prijs betaald, waardoor de mensen erachter een beter leven kunnen krijgen.

It's easy to shop fair!

Wereldwinkel Wassenaar heeft een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fair trade normen. Bij de Wereldwinkel kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie, en cadeaupakketten. Bij ons winkelen is de leukste manier om iets te veranderen in de wereld.

Wat is fair trade ?

Fair trade is een samenwerkingsverband in de handelsketen om arbeids- en leefomstandigheden van producenten in niet-westerse culturen te verbeteren. Dit gebeurt door betere (faire) handelsvoorwaarden aan te bieden en door de rechten van producenten te beschermen.
Verder draagt fair trade bij aan sociale gelijkheid en economische zekerheid.
De criteria voor fair trade zijn:

  • verantwoorde prijzen, leefbare lonen
  • verantwoorde arbeidsomstandigheden
  • geen kinderarbeid, geen gedwongen arbeid
  • gelijke kansen voor mannen en vrouwen
  • zorg voor het milieu
  • contracten afsluiten voor een langere periode
  • transparantie

Wereldwinkels in Nederland kopen hun producten in bij een selecte groep fair trade importeurs. Deze importeurs onderhouden een directe relatie met fair trade producenten in ontwikkelingslanden.

Back To Top