Ga naar hoofdinhoud

Liefde wereldwijd

Op Valentijnsdag wordt de liefde gevierd. Liefde is er in veel hoedanigheden. Niet alleen tussen geliefden dichtbij, maar ook aan degenen die verder weg zijn kun je liefde tonen. Het is bijvoorbeeld ook heel lief om mensen in ontwikkelingslanden te helpen door de met veel liefde gemaakte producten te kopen. Daarmee maak je niet alleen hen blij, maar ook degene die je een cadeautje wil geven. Heel geliefd om bij Valentijnsdag cadeau te doen zijn bloemen. Wij hebben prachtige tulpen uit Nepal en het leuke is dat ze niet verwelken. Hoe duurzaam wil je het hebben?

Er zijn minimaal vijf vrouwen bij het productieproces betrokken. Eerst worden in twee basiskleuren de steel en de basis van de bloem gemaakt. Het vilten gebeurt met warm water en vilt. Dit heet natvilten. Met een naald en een andere kleur wol wordt een nieuwe laag toegevoegd; het zogenaamde naaldvilten. Hierdoor ontstaat een unieke kleurstelling en een gemêleerd effect.

Behalve de vilten bloemen zijn er in de Wereldwinkel voor elke portemonnees legio andere bijzondere Valentijn-cadeautjes te vinden.

Back To Top