Ga naar hoofdinhoud

Moederdag-/Fairtrade Week Actie – mooie opbrengst

Helpt u mee de bouw van een werkplaats in Madagaskar te realiseren?

Wereldwinkel Wassenaar doneert 10% van de omzet van de Fairtrade Week (6 tot en met 14 mei) aan een project in Madagaskar. Dit is één van de armste landen van Afrika waarover maar weinig in het nieuws komt. Behalve pandemieën, overstromingen en andere natuurrampen, heerst er een enorm voedseltekort. Alle hulp om de leef- en werkomstandigheden te helpen verbeteren is dus welkom.

Onze importeur José Verweij van Gone Arty helpt producenten via de Stichting Vhufuli Art. Zo zijn er nu twee producentengroepen die een gezamenlijke werkplaats nodig hebben. De Wereldwinkel wil de makers van de gekleurde rieten boodschappenmanden die ook wij in onze collectie hebben, steunen. Een werkplaats biedt beschutting tijdens het werken, voor opslag van materialen en het maken van de producten voor de bestellingen. Op dit moment gebeurt de productie vanuit huis. Maar de povere huizen zijn erg vochtig en klein en dus ongeschikt voor de productie en opslag. De groep zelf is verantwoordelijk voor het vinden van een geschikt terrein in het dorp en het bouwrijp maken van dit stuk grond.
De supervisie van het project vindt plaats vanuit de overkoepelende vereniging van FairTrade-producenten in Madagaskar. De kosten worden geraamd op maximaal €5000,00 per werkplaats. De bedoeling is om na de regentijd in april met de bouw te beginnen.

10% van onze weekomzet zal onvoldoende zijn voor het kunnen aanschaffen van de benodigde bouwmaterialen. Dus iedere euro extra is meer dan welkom. Daarom is er een steunactie opgezet, die te vinden is op onze website, facebookpagina en instagram.

U kunt ook onderstaande qr-code scannen om bij de actiepagina te komen. Alvast hartelijk dank voor uw eventuele bijdrage.

Back To Top