Ga naar hoofdinhoud

Nieuw: honing in sticks

(H)Eerlijke honing

Nieuw bij de Wereldwinkel is per portie verpakte vloeibare honing in sticks. Aromatisch, fruitig en licht bloemig van smaak. Het natuurlijke ongeraffineerde alternatief voor suiker: om te gebruiken in je thee, maar ook bij je ontbijt (ontbijtgranen, yoghurt), een smoothie, salade of dessert.

Met deze honingsticks doe je goud in je thee. De bijen zorgen voor de eerste topprestatie. Zij verzamelen van bloem tot bloem de lekkerste zoetigheid. De fairtrade imkers maken er daarna vakkundig deze goudgele honing van. Zij verdienen zo een eerlijke boterham met een ontwikkelingspremie, die ze investeren in projecten binnen de coöperatie of voor de gemeenschap.

Lees meer over de handelspartners van Fair Trade Original Copiasuro en Apicoop op:

http://www.fairtrade.nl/waar-vandaan/latijns-amerika/GTSU

http://www.fairtrade.nl/waar-vandaan/latijns-amerika/CLAP

 

Het verhaal van imker Bernardino: van vijf kasten naar honderd

Bernardino Gómez trok in zijn jonge jaren als landbouwarbeider vanuit Chili naar Argentinië om werk te vinden. Bij terugkomst in zijn dorp werd hij op aanraden van zijn broer imker. Hij startte in 1995 met een handvol bijenkasten en een paar jaar later, toen het aantal opgelopen was tot 20, besloot hij zich bij de honingcoöperatie Apicoop aan te sluiten.

Bernardino, getrouwd en vader van 5 kinderen, beheert nu met zijn vrouw zo’n 100 bijenkasten. Een volwassen zoon helpt bij het onderhoud en voor de oogst (januari-februari) huren ze twee seizoenskrachten in. Daarnaast verdienen ze bij door zo’n150 bijenkasten van anderen te verzorgen. Als lid van de coöperatie is Bernardino zeker van de verkoop van zijn honing voor een aantrekkelijke prijs. En hij kan via de coöperatie tegen een gunstig tarief medicijnen tegen bijenziekten kopen.

Door de jaren heen is het Bernardino en zijn familie gelukt om dankzij de imkerij de woning te vergroten en een kleine pick-up truck te kopen.

 

Back To Top