Ga naar hoofdinhoud

Porselein uit Sri Lanka

In Sri Lanka worden van een handvol “stof” de prachtigste kommen, borden en theepotten gemaakt! En die zijn vanaf nu ook in Wereldwinkel Wassenaar te koop.

Porselein is heel sterk en harder dan aardewerk. Dat komt enerzijds door de grondstoffen, die fijner en witter zijn dan de grondstoffen die voor aardewerk gebruikt worden. Anderzijds speelt de temperatuur een rol, porselein wordt op hoge temperatuur gebakken (1330ºC) en ook dat maakt het eindresultaat sterk. De producten gaan om deze redenen lang mee en zijn in die zin dus duurzaam.

Door materialen en energie zo optimaal mogelijk in te zetten en de hoeveelheid afval zoveel mogelijk te reduceren, probeert het bedrijf het milieu zo min mogelijk te belasten. Alle werknemers van het bedrijf worden hierin getraind en aangemoedigd om hieraan bij te dragen. De producten die uiteindelijk toch worden afgekeurd komen terecht op scholen en in tempels. Zo goed als niets gaat echt verloren.

Meer dan de helft van de werknemers van het bedrijf is vrouw. De lonen zijn bijzonder goed. Tijdens een rondgang door het bedrijf vallen het vakmanschap en de goede werksfeer op. De mensen die hier werken hebben verschillende achtergronden. En dat komt heel goed uit! Tijdens de christelijke feestdagen houden de boeddhisten het bedrijf aan de gang en tijdens speciale boeddhistische dagen werken de christenen door.

servies SriLanka servies SriLanka2

Back To Top