Skip to content

Valentijn over de grens

Zéker in deze tijd is het leuk om iemand te verrassen. En daar is Valentijnsdag een uitgelezen dag voor. Voor die gelegenheid hebben we speciale artikelen ingekocht, maar ook veel andere mooie cadeaus voor een geliefde, vriend, opa of oma, buur, óf …… gewoon voor jezelf.

In samenwerking met de werkgroep Fairtrade Gemeente Wassenaar hebben we een mooie Valentijnsactie opgezet: door het oplossen van een rebus in de Wassenaarse krant van begin februari, kun je een toepasselijke prijs winnen. Onder de juiste inzendingen verloten we er 5! De oplossing kun je inleveren bij de Wereldwinkel. En als je daar dan toch bent, vind je vást ook een mooi Valentijnscadeau.

Zo vul je de Valentijnsgedachte ook nog op een alternatieve manier in. Elders in de wereld zijn mensen die het door de corona-pandemie nóg moeilijker hebben dan anders. En dan hebben wij het als Wereldwinkel vooral over de producenten van onze mooie (cadeau-)artikelen. Door de verkoop ervan krijgen zij de mogelijkheid hun leefomstandigheden te verbeteren. Dat kan zijn een nieuwe werkplaats, kinderen naar school sturen, een watervoorziening en nog veel meer.

NB Wist u dat Wassenaar sinds 2013 een Fairtrade Gemeente is? Dat betekent dat inwoners, winkels, bedrijven, maatschappelijke organisaties en de lokale overheid samen zorgen voor zoveel mogelijk eerlijke handel, voornamelijk met producenten in ontwikkelingslanden.

Back To Top