Ga naar hoofdinhoud

Wethouder Bloemendaal op bezoek

Zaterdag 25 september 2021 was het in Wassenaar Global Goals Action Day. Wereldwijd zijn er doelstellingen opgesteld om o.a.  de verschillen in leefomstandigheden in de wereld te verkleinen en milieu-problemen aan te pakken. In dat kader zijn er diverse activiteiten in het dorp georganiseerd om die onder de aandacht te brengen.

De Wereldwinkel zet zich al járen in om de leefomstandigheden van kleine producenten in ontwikkelingslanden te helpen verbeteren. Dat doen we door unieke, ambachtelijke cadeau-artikelen te verkopen. Essentieel is dat de makers er een eerlijke prijs voor krijgen. Het was dan ook een mooie verrassing dat wethouder Ritske Bloemendaal onze winkel bezocht. Hij heeft onder andere “Duurzaamheid” in zijn portefeuille en was dan ook heel erg geïnteresseerd in de herkomst en de producenten van onze artikelen. Vanuit zijn koopvaardij-verleden was hij extra gecharmeerd van onze scrap metal figuren. Deze zijn gemaakt van oude olievaten die in Afrika een tweede leven krijgen. Voorzitter Babs Vriezen vertelde hem over onze doelstellingen en assortiment. Hij was positief over het feit dat zo’n 25 vrijwilligers de winkel runnen.

Bij de opening van de Groene Kamer in de bibliotheek verblijdde de heer Bloemendaal de bibliotheek met een leuke vogel uit de winkel; mooie reclame!

Back To Top